Bağışlarınızı T.İş Bankası Diyarbakır Merkez Şubesi 8300- 2463436 nolu hesabımıza yapabilirsiniz.
Duyurular

Değerli üyelerimiz. Sibel Yakar Yüce Diş Kliniği ile yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde Diş tedavilerinizde % 70 indirim sağlamış bulunmaktayız. Üye kimlik kartlarınızı kullanarak indirimden faydalanabilirsiniz.


Bağışlarınızı T.İş Bankası Diyarbakır Merkez Şubesi 8300- 2463436 nolu hesabımıza yapabilirsiniz.


 


 Memorial Diyarbakır Hastaneleri Şehit aileleri 1.derece yakınlarına (eş,çocuk,anne ve baba)  yatan hastalar için yatak masrafları hariç ücretsiz tedavi vermektedir. Şehit Ailelerimize duyurulur.

 


TUDORS Mağazaları Şehit aileleri 1 derece yakınlarına (eş ,coçuk, anne ve baba )  Gömleklerde %70 indirimli ürünler satılmaktadır. Şehit ailelerimize duyurulur. 


Bower Hastanesi Şehit ve Gazi Alelerimizden fark almamaktadır.


Diyarbakır Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler.
Sponsorlarımız
Anket
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?
 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
BASIN AÇIKLAMASI
 
 

HALKIMIZ VE KAMUOYUNA DUYURULUR.

Biz Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği (DİŞAD) olarak var olan ve yeniden başlamış olan çatışma ile ölümlerin son bulması için üzerimize düşen sorumluluk gereği kamuoyuna aşağıdaki açıklamaları yapmayı görev biliyoruz.

Öncelikle bugüne kadar yaşanan çatışmalarda Hakkın Rahmetine kavuşmuş tüm Şehitlerimize Allahtan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

            Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşamış, Kurtuluş Savaşında, Çanakkale'de Sarıkamış'ta, Yemende Vatan için aynı siperi mezar olarak paylaşmış, et-tırnak gibi bütünleşmiş Türk ve Kürt halkı, ne yazık ki birbirine karşı kışkırtılmakta ve birbirine düşman edilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizde yıllarca denenen ve halkları karşı karşıya getiren, hiçbir amaca hizmet etmeyen, sadece iç ve dış mihraklara hizmet etmenin dışında bir amaç ve hedefi olmayan kanlı süreçleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Türk'ü Müslüman, Kürt'ü Müslüman aynı kıbleye yönelen bu milletin evlatlarının karşı karşıya getirilip, milyonlarca insanın ölümüne sebebiyet verse bile, iç içe yaşamış seksen milyonluk büyük bir ülke halkını ayrıştırıp parçalanması hiçbir güç tarafından başarılamayacaktır. Bu sınav, Türk ve Kürt halklarının kardeşlik sınavıdır.

            Kan dökmek hiçbir sorunu çözmediği gibi hiçbir zaman halklara huzur, saadet ve mutluluk getirmemiştir. Aksine, özellikle bölge halkının sorunlarını her yönüyle daha da derinleştirmiştir. Tam da çözüme bu denli yaklaştığımız zamanlarda ülke genelinde ebediyete yolculadığımız Şehitlerimizin acısı ülkemizi yasa boğduğu gibi, bölge halkını da derinden sarsmıştır. Akan kan kardeşkanıdır. Bizler dağa çıkan insanların çıkışlarını ve çıkış sebeplerini ortadan kaldıramadığımız için de ayrıca üzüntü duymalıyız. Unutulmamalıdır ki; Acının ırkı yoktur, biliyoruz ki hiçbir anne savaş ve ölüm istememektedir.

Diyarbakır'da yaşayan Şehit Aileleri olarak, silahlı terör örgütlerinin silahlarını susturmasını ve yeniden barış ile huzurun tesisi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Halkımızın da daha sağduyulu davranmasını ve tahriklere kapılmamasını, ayrıca batı illerimizde yaşayan tüm kardeşlerimize sesleniyoruz. Sizlerle beraber yaşayan Kürt kardeşlerimize yapılan anlamsız ve provakatif saldırılara karşı birlik olun. O saldırılar bizi ayırmak, iç ve dış terör mihraklarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramamaktadır. Ülkemizde asıl yapılmak istenen; İslam kardeşliğinin ortadan kaldırılması, İsrail ile İsrail zihniyetindeki gibi,  İslam ümmetine ve milletlere eziyet verecek bir yönetim inşa edilmek istenmektedir. Bölgede yaşayan Kürt halkı bunu kabul etmeyecek ve bu oyunlara asla alet olmayacaktır.

 Bunun için, tüm ülke vatandaşlarımızı biz şehit aileleri kadar sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

Bu bağlamda biz Şehit Aileleri ellerini taşın altına koyanlar değil, canını toprağın altına koyarak vatanına bedel etmiş insanlarız. Bizim içimiz yanıyor, başkasının yanmasın. Bu saatten sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin, akan kardeşkanı dursun, yeni Şehitler olmasın başka analar, başka babalar, başka çocuklar ağlamasın yetim kalmasın diyoruz. Biz bu çatışmaların bitmesini ve artık kimsenin ölmemesini istiyor, her türlü terör eylemini kınıyoruz. Bu topraklarda huzur ve kardeşliğin pekişmesini istiyoruz.

Bizim haykırışımız, ölümlere son kardeşliğe devam çağrısıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 12.09.2015

                                                                                                                                 Rıdvan  IŞIK

                                                                                                                               DİŞAD Başkanı


12.09.2015 Okunma Sayısı: 1527



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
Rasim
Sitenizi çok beğendim başarılarınızın devamını dilerim. https://biberhapistore.com

Mehmet Emin Ayhan
Sayın Başkannım (DİŞAD) için yaptığınız çalışmaları yakından takip etmekte olup sizi taktir etmek elde degil. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

fedai görkem
İlk sayfayı görünce dikkatimi çekti pas geçtim fakat düşündüm .Aceba dedim samimiyet ve ciddiyeti görünce baktım .Memnun oldum Bazı gerçekleri içerden göremiyor insanlar. Dışarıda farklı ve çok gerçek veya terside olabiliyor ama işin aslı ŞU: Ülke Olarak Birlik Ve Beraberliğimizi Başkaları İstiyor diye Bozmadan, Önyargılara kapılmadan Bayrağımıza bağlı birer insan olarak yaşamalıyız. Saygılarımla.EMPOLMED Fedai Görkem.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler